How to get Windows 10 Mobile version 1703 (Build 15063) before April 25th, 2017?

After the roll out of the first phase of Windows 10 version 1703 on April 11th, 2017, Microsoft has announced that the roll out of the Windows 10 Mobile version 1703 is scheduled to begin on April 25th, 2017. However, if you have a Windows Phone with Windows 10 Mobile version 1607 (Build 14393) and want to update it to Windows 10 version 1703 (Build 15063) before April 25th, 2017 here’s what you need to do:

 1. Select Windows Insider Program from Settings > Update & security
 2. On the Get Insider Preview builds tap the Get started button
 3. Proceed with the process of joining the Windows Insider Program
 4. Select Fast as a pace to get the new builds
 5. (after your phone restarts) Select Phone update from Settings > Update & security
 6. Tap Check for updates button
 7. Shortly you’ll notice that a new update is available

8. Depending on your Internet connection, sure it’ll take some time to download

9. Make sure that your phone’s battery is fully charged (or at least 40%) in order to install the update

10. After the installation is complete and the phone is restarted, select About from Settings > System to check that Windows 10 Mobile version 1703 is installed on your Windows Phone

Hope you’ll find this post informative.

peace and blessings,

Bekim

Bekim Dauti’s Blog | Bekim Dauti’s Vlog | e-Books @Amazon Kindle Store

Advertisements

A-Tech: HP ELITE X3 – gjenerata e ardhshme e kompjuterëve

HP-Elite

Edhe pse në pamje të parë  është një telefon, HP beson se do të ketë  performance të lartë dhe përfitimet  me Continuum  do të jenë kombinim perfekt  për konsumatorët.

Windows 10 Mobile bashkëngjitet  me Snaprdagon 820, 4 GB RAM, 64 ROM, 6-inç AMOLED  me ekran me një rezolucion 1440 × 2560 pixel, i mbuluar me brezin e katërt të  Gorilla Glass e gjeneratës së katërt dhe IP67 dhe premtimet e mbrojtjes tashmë janë që në fillim. I bashkëngjitim  dyfishin  SIM 4150 mAh bateri që mund të karikohet  pa tela  ose nëpërmjet një USB kabllo te modelit Type-C. HP Elite x3 është i mjaft  i fuqishëm  për të qenë kompjuteri kryesor, e gjithë është e mundur  bazuar në softuerin W10 Mobile.

Telefoni përveç mbrojtjes fizike, është i  sigurt dhe ndërhyrje t ë programeve. Është  aplikuar cryptography  FIPS 140-2 si dhe TPM 2.0 mbrojtja e restaurimit t cryptography firmware, etj

Altoparlanti i përparmë është Bang & Olufsen, për përvojën shumë të shëndoshë, kamerat janë nga 16:08 MPX.

Shënim:

Artikulli është publikuar në portalin A-Tech më 29 Prill 2016. Është ri publikuar në këtë blog me të drejtën paraprake të A-Tech.

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Bekim Dauti’s Blog | Bekim Dauti’s Vlog

Windows 10 Mobile tashmë në versionin zyrtar

Pas ndërtimit 10536 të Windows 10 Mobile të ofruar nga Microsoft përmes Windows Insider Program më 14 Shtator 2015, duket që Microsoft përfundimisht ka ofruar versionin final të Windows 10 Mobile. Këtë më së mirë e dëshmon përditësimi i sapo kompletuar në telefonin tim i cili tregon se sistemi operativ i instaluar në telefon është Windows 10 Mobile dhe jo Windows 10 Mobile Insider Preview siç ishte më parë e i prezantuar po ashtu përmes artikullit të datës 28 Shtator 2015 “Si ta përmirësoni Windows Phone 8.1 në telefonin tuaj të mençur me Windows 10 Mobile?

Windows 10 Mobile Zyrtarizohet

Andaj, të dashur lexues në qoftë se posedoni Windows Phone dhe keni të instaluar Windows 10 Mobile Insider Preview, provoni ta përditësoni sistemin operativ në Windows 10 Mobile. Nëse suksesshëm e keni bërë përditësimin, atëherë ta gëzofshi Windows 10 Mobile!

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Si ta përmirësoni Windows Phone 8.1 në telefonin tuaj të mençur me Windows 10 Mobile?

Elementi më i madh ndotës në mjedisin e tokës është përhapja e fushave elektromagnetike. Unë konsideroj të jetë një kërcënim shumë më i madh në shkallë globale sesa ngrohja ose rritja e elementeve kimike në mjedis. ” Dr. Robert Becker

Microsoft, krahas zhvillimit të sistemit operativ Windows 10 për kompjuter personal, laptop dhe tabletë; në mënyrë paralele ka ecur dhe po ecë edhe me zhvillimin e Windows 10 Mobile për telefonat e mençur dhe fabletët. Aktualisht në fazën e vëzhgimeve teknike, Windows 10 Mobile ka arritur në ndërtimin 10536, ndërtim ky i cili tashmë ka vendosur stabilitet në performancë dhe funksionalitet si edhe standard në ndërfaqësin e përdoruesit. Aktualisht, Windows 10 Mobile mund të instalohet në thuajse të gjithë telefonat e mençur të Nokia Lumia si edhe në HTC One (M8) for Windows. Për të gjithë të interesuarit që posedojnë ndonjë nga telefonat që përkrahin Windows 10 Mobile, në rreshtat në vijim do të shpalosim hapat e nevojshëm që duhet kompletuar për të pasur një përmirësim të sistemit operativ aktual Windows Phone 8.1 në telefonin tuaj të mençur me Windows 10 Mobile.

Pika e nisjes quhet Windows Insider app

Nëse tashmë jeni pjesë e programit Windows Insider Program ngaqë keni marrë pjesë në testimin dhe vlerësimin e zhvillimit të Windows 10 si edhe e keni përmirësuar sistemin tuaj ekzistues operativ Windows 7/8/8.1 në kompjuterin tuaj me Windows 10; atëherë e tëra çfarë duhet të bëni për të nisur përmirësimin e sistemitoperativ Windows Phone 8.1 në teleofnin tuaj të mençur me Windows 10 Mobile është të shkarkoni aplikacionin Windows Insider. Paraprakisht, duhet të keni parasysh rekomandimin teknik që telefoni juaj duhet të ketë së paku 8 GB hapësirë të kujtesës për ruajtje të të dhënave.

 1. Nga ekrani i nisjes në telefonin tuaj klikoni kuadratin e dyqanit (në Ang. Store)
 2. Nga ballina e dyqanit kërkoni aplikacionin Windows Insider
 3. Pasi ta keni gjetur aplikacionin Windows Insider klikoni në të që të hapet ndërfaqësi për instalimin e tij
 4. Klikoni butonin install në fund të ekranit të telefonit tuaj për të instaluar aplikacionin Windows Insider

wp_ss_20150925_00015. Pasi të instalohet, aplikacioni Windows Insider shfaqet në listën e aplikacioneve të instaluara në telefonin tuaj

wp_ss_20150925_00026. Klikoni në aplikacionin Windows Insider që të hapet ndërfaqësi i tij. Pastaj, klikoni në Get preview builds

wp_ss_20150925_00037. Mund të përzgjedhnni njërin nga dy opsionet e ofruara nga Microsoft për marrjen e ndërtimeve të ardhshme. Ju rekomandoj që ti lexoni me kujdes përshkrimet e të dy opsioneve. Unë kam përzgjedhur mënyrën Insider Fast për marrjen e ndërtimeve të ardhshëm të Windows 10 Mobile. Pastaj klikoni shigjetën në fund të ekranit për konfirmim.

wp_ss_20150925_00058. Natyrisht, që Microsoft kërkon nga ju që edhe njëherë të lexoni vërejtjet në lidhje me instalimin e aplikacioneve/programeve në zhvillim e sipër siç është rasti me Windows 10 Mobile. Nëse jeni dakord me vërejtjet, klikoni butonin accept në fund të ekranit të telefonit tuaj.

wp_ss_20150925_00069. Pas pak telefoni juaj fillon të riniset

wp_ss_20150925_000710. Pasi të jetë rinisur telefoni juaj, bëni mirë të kontrolloni nëse keni bërë apo jo kopje rezervë të parametrave të konfigurimit të telefonit tuaj dhe të dhënave tuaja. Në rast se jo, atëherë merrni pak kohë dhe kompletoni kopjen rezervë që të siguroheni se asnjë e dhënë e juaj me vlerë nuk ka humbur.

wp_ss_20150925_000911. Pasi të keni kompletuar kopjen rezervë të parametrave dhe të dhënave tuaja, kontrolloni nëse keni ndonjë përditësim në telefonin tuaj nga phone update duke klikuar butonin check for updates.

wp_ss_20150925_001012. Natyrisht, telefoni juaj do të pranon përditësimet e reja dhe do të fillon ti përpunon të njëjtat dhe pas pak do të nis shkarkimin dhe përgatitjet për instalimin e tyre.

wp_ss_20150925_001113. Në rast se bateria juaj ëshë në 40%, atëherë do të ju kërkohet që të filloni me mbushjen e baterisë me energji duke e kyçur teleofnin tuaj në rrjetin elektrik.

wp_ss_20150925_0012

14. Porsa bateria të arrin të mbushet në nivelin 40%, në mënyrë automatike vazhdon instalimi i përditësimit të sapo pranuar përmes phone update. Do të ju kërkohet të konfirmoni instalimin e përditësimit të sapo pranuar duke klikuar në butonin install.

wp_ss_20150925_001315. Nga ky moment, procesi i përmirësimit të sistemit operativ aktual Windows Phone 8.1 me Windows 10 Mobile do të merr kohë të konsiderueshme si edhe mund të ketë në shumë se një rinisje të telefonit tuaj, përfshi edhe migrimin e të dhënave tuaja.

wp_ss_20150925_001416. Kur i tërë procesi i përmirësimit të sistemit operativ aktual Windows Phone 8.1 me Windows 10 Mobile të kompletohet me sukses, atëherë nga Settings → System → About mund të verifikoni instalimin e Windows 10 Mobile Insider Preview në telefonin tuaj.

wp_ss_20150926_0001

Konkluzioni

Meqë akoma Windows 10 Mobile është në zhvillim e sipër, me mirëkuptim do të kërkoja nga ju që të mos entuziazmoheni së tepërmi me instalimin e këtij sistemi operativ në telefonin tuaj meqë herë pas herë din edhe të mos përformon dhe funksionon ashtu siç ju por edhe Microsoft dëshironi. Ndaj, tërë këtë përvojë të re me Windows 10 Mobile merreni shtruar dhe qetë ashtu që kur të hasni në situata kur telefoni juaj të punon ngadalë apo të bllokohet, do ta tejkaloni më lehtë. Ta gëzofshit sistemin e ri operativ Windows 10 Mobile!

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Veglëria Windows Phone Recovery Tool

“Nëse kam kohë një orë për të zgjidhur një problem, unë do të shpenzoja 55 minuta duke menduar në lidhje me problemin dhe 5 minuta duke menduar për zgjidhjen.” Albert Einstein

Rritja e gradualët e tregut të telefonave të mençur të bazuar në sistemin operativ Windows Phone si edhe përgatitjet për paraqitjen në treg të sistemit operativ të ri Windows 10 Mobile detyruan Microsoft që të mendoj për lëshimin në treg falas të veglërisë Windows Phone Recovery Tool. Qëllimi primar i kësaj veglërie është që të zgjidhë problemet me telefonat e mençur ekzistues të cilët posedojnë Windows Phone 8/8.1 si sistem operativ. Pra sa herë që për arsye teknike telefoni i mençur me Windows Phone 8/8.1 bllokohet atëherë shumë lehtë dhe shpejtë mund të ri instalohet sistemi operativ Windows Phone 8/8.1 varësisht se cili version i firmware ndodhet në serverët e Microsoft enkas për telefonin tuaj. Një përfitim tjetër për përdoruesit e telefonave të mençur me Windows Phone 8/8.1 nga veglëria Windows Phone Recovery Tool është mundësia e kthimit të sistemit operativ Windows Phone 8/8.1 pasi ai të jetë përmirësuar me Windows 10 Mobile (ndërtimi aktual 10536). Në rreshtat në vijim do të paraqitet procesi i punës të aplikacionit Windows Phone Recovery Tool.

Si punon Windows Phone Recovery Tool?

Nëse deri më tani nuk e keni shkarkuar aplikacionin Windows Phone Recovery Tool, atëherë bëjeni atë duke e klikuar lidhjen e ofruar në këtë artikull (kliko Windows Phone Recovery Tool). Porsa ta shkrakoni skedarin WindowsPhoneRecoveryToolInstaller.exe klikoni butonin Run për ta nisur procesin e instalimit të aplikacionit në fjalë.

 1. Kliko butonin Install

Photo4

 1. Pastaj kliko butonin Next

Photo6

 1. Përzgjedh I accept the terms in the License Agreement dhe kliko Next

Photo7

 1. Pastaj kliko install

 Photo8

 1. Kliko Launch application për ta nisur aplikacioninPhoto9
 1. Përmes kabllos micro USB lidhni telefonin tuaj të mençur për kompjuterin tuaj

Photo10

 1. Varësisht nga prodhuesi dhe modeli i teleofnit të mençur që poseodni, do të shfaqet kuadrati që përmban logon dhe emrin e teleofnit tuaj (prodhuesi dhe modeli). Të keni vëmendjen se aktualisht aplikacioni Windows Phone Recovery Tool përkrah thuajse të gjitha modelet e prodhuesit Nokia dhe modelin HTC One M8 for Windows të prodhuesit HTC.

Photo11

 1. Klikoni në kuadratin e telefonit tuaj në aplikacion dhe pas pak aplikacioni do të shfaq të dhënat aktuale të firmware në telefonin tuaj të mençur si edhe të firmware që është në dispozicion për telefonin tuaj në serverin e Microsoft

Photo12

 1. Aplikacioni Windows Phone Recovery Tool ju kërkon që të bëni kopje rezervë të të dhënave në telefon meqë procesi është i pakthyeshëm dhe mund ti humbni të dhënat

Photo13

 1. Aplikacioni Windows Phone Recovery Tool do ta shkarkon firmware nga serveri

Photo14

 1. Rekomandohet që bateria e telefonit tuaj të mençur të jetë e mbushur më shumë se 40% kur ta nisni procesin e instalimit të sistemit operativ

Photo15

 1. Vërejtjet si: mos e përdorni telefonin, mos e ç’kyçni telefonin dhe mos e fikni telefonin do ta shoqërojnë hapin e para nisjes së instalimit të sistemit operativ

Photo17

 1. Aplikacioni Windows Phone Recovery Tool ju njofton kur të jetë kompletuar procesi i instalimit të sistemit operativ

Photo18

 1. Paskëtaj mund të vazhdoni me konfigurimin e telefonit tuaj të mençur (sistemit operativ).

Konkluzioni

Windows Phone Recovery Tool ndihmon në resetimin dhe zgjidhjen e problemeve teknike në telefonat e mençur me sistemin operativ Windows Phone 8/8.1. Microsoft për të gjithë përdoruesit e telefonave të mençur të prodhuesit Nokia rekomandon Lumia Software Recovery Tool. Pavarësisht se cilin aplikacion e përdorni dhe për cilin prodhues të telefonave të mençur, Microsoft dhe Nokia përmes veglërisë në fjalë i kanë ofruar klientëve të Windows Phone një mundësi shumë të mirë të zgjidhjeve të problemeve teknike në telefonat e tyre të mençur në mënyrë të lehtë, shpejtë dhe efikase.

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi